vinprovning från Bourgogne till Languedoc

Är du nyfiken på att lära dig mer om vin? Torsdag den 21 mars välkomnar vi dig på vinprovning inkl. mingelbuffé hos oss på and hotel.

Följ med oss på en resa från Bourgogne till Languedoc i Frankrike. Under kvällen dukar vi upp en buffé med franska klassiker och serverar fyra exklusiva viner från producenterna Edouard Delaunay och Abbotts & Delaunay. Fanny Lundberg från Sigva tillsammans med vår kollega och sommelier Raymond Almert är på plats och håller i provningen.

Tema: Från Bourgogne till Languedoc
När? Torsdag 21 mars
Tid: 18:00
Pris: 695:-/person inkl. vinprovning & buffé

Boka plats här

”1893 grundades familjeföretaget Edouard Delaunay och vin började produceras under varumärket, men det var inte förrän 1920 som Edouards son, Jean Delaunay, på riktigt började sprida ordet om Edouard Delaunay från Bourgogne. Familjen Delaunays andra vingård Abbotts & Delaunay är ett litet vineri som har specialiserat sig på kvalitetsvin från Languedoc-Roussillon. Laurent som är femte generationens vinmakare hos Edouard Delaunay såg tidigt den enorma potential som Languedoc och har nu tillsammans med ett starkt team lyckats bygga en koppling mellan södra Frankrike och hjärtat i Bourgogne. Sedan slutet 2023 är Laurents dotter Jeanne Delaunay ny vinmakare hos Abbotts & Delaunay och ror nu skutan med fin stöttning av sin far som numera lägger allt sitt fokus på vinerna från Bourgogne”

Det här är en kväll du inte vill missa, begränsat antal platser så säkra din plats redan idag.

Frågor eller funderingar?
Maila: raymond.restaurant@andhotel.se

Boka plats här